instagram

Bonaire

Washington Slagbaai Nationaal Park

Washington Slagbaai National Park is een natuur reservaat van 5.643 hectare gelegen in het noordwestelijk gedeelte van het eiland. Het is een van de eerste natuurreservaten op de Nederlandse Antillen en is gesticht in 1969. Het is een veilig toevluchtsoord voor inheemse en bedreigde dier- en plantensoorten.

Papegaaien, flamingo’s, parkieten, leguanen en nog veel meer andere vogels en reptielen kan je vinden in dit beschermde gebied. De stranden in dit park zijn een belangrijke broedplaats voor alle soorten zeeschildpadden die je in het Caribische gebied aantreft.

Het park is rijk aan historisch en cultureel erfgoed en werd oorspronkelijk bewoond door de inheemse bewoners en bestaat uit de twee grootste plantages uit de koloniale periode. Het bezoekers centrum is gevestigd bij de ingang van het park met museum en wandelpaden en biedt een interessante en leerzame ervaring.

Ontdek Bonaire‘s Nationale Park en geniet van de geweldige uitzichten. Prachtige stranden, zoutpannen met flamingo’s en historische plaatsen. Neem de auto of ga mountainbiken of wandelen. Maar vergeet niet om voldoende water mee te nemen!

 

 

Hoe kunnen wij helpen?

Als je meer vragen of hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op. We helpen graag.

Reserveer Contact

 

 

Kas Mai © 2023

Realisatie: Studio East x JB2